دندان عقل
دندان عقل
بسیاری از نوجوانان حدود 14-12 سالگی دارای 28 دندان دایمی هستند . چهار دندان دیگر به نام دندان عقل حدود 18 تا 20 سالگی و در آخرین ردیف دندان ها رویش می یابد . معمولاً جای کمی برای آن وجود دارد و اغلب دندان های عقل دچار نهفتگی می شود و معمولا سایز این دندان برای افراد مختلف، متفاوت است . معمولا نهفتگی دندان عقل با درد که گاهی کم و گاهی شدید است همراه می باشد.
در صورت کمبود فضا برای رویش ، دندان عقل به دندان های مجاور فشار آورده و سبب نا مرتب شدن دندان های مجاور یا بروز دردهایی در ناحیه مفصل فک ، گوش ، چشم و سر می شود که اغلب این درد برای فرد آزار دهنده است . اگر این دندان در مسیر رویشی صحیح و دارای فضای کافی باشد ، غالباً قبل از 20 سالگی رویش می یابد . در غیر اینصورت با عکس رادیوگرافی کنترل شده و در صورت کمبود فضای رویشی یا سایر مشکلات مانند تحلیل ریشه دندان آسیای بزرگ دوم توسط پزشک متخصص خارج می شود .
بر اساس مقالات بهترین زمان کشیدن دندان عقل بین سنین 15 تا 18 سالگی است . در این زمان تاج این دندان کامل شده و حدود نصف ریشه تشکیل شده است . با افزایش سن ، ریشه ها کاملتر شده و به سینوس فک بالا و کانال عصب تحتانی فک پایین نزدیک تر می شود . بنابراین توصیه می شود در صورت نیاز به کشیده شدن ، دندان عقل حتماً قبل از 35 سالگی خارج شود . در سنین بالاتر عوارض خارج نمودن دندان عقل بیشتر است .
این عوارض شامل التیام ضعیف بعد از خارج نمودن دندان ، پوسیدگی دندان های مجاور ، احتمال فک جوش شدن دندان ، شکسته شدن استخوان در افراد مسن در حین جراحی ، کاهش تحمل بیمار به دلیل شرایط سنی و وجود بیماری های سیستمیک مثل بیماری های قلبی – ریوی می باشد .
ارسال یک پاسخ
می خواهید در گفتگو ها شرکت کنید؟Feel free to contribute!